Kategorier

Vit Ischoklad med Hallon

Vit choklad och hallon är ju sedan länge världens bästa smakkompisar det vet vi. Så varför inte låta dem mötas även på julens gottebord. Denna tvist på Ischokladen är helt magisk. En Vit Ischoklad med hallon. Mums dessa är det svårt att bra ta en eller två av när man som mig älskar denna smakkombo. Passande färger oxå till jul eller hur? 🙂

Vit Ischoklad med Hallon
Vit Ischoklad med Hallon
  • 200 g vit choklad
  • 100 g kokosfett
  • 1,5 dl frystorkade hallon

Börja med att placera ut små ischokladformar på en bricka och lägg lite frystorkade hallon i botten.

Om du inte använder chokladknappar så hackar du upp den vita chokladen lite och smält den sedan över vattenbad tillsammans med kokosfettet. Blanda ihop allting ordentligt och fyll upp ischokladformarna med chokladsmeten. Ställ brickan i kylen i ca 10 minuter så de börjar stelna lite. Under tiden så häller du ner lite frystorkade hallon i mortel och mortlar tills du får ett fint hallonpulver.

Ta nu ut brickan med den vita ischokladen och toppa den med hallonpulvret med hjälp av en liten sil så att du får bort hallonkärnorna. Ställ sedan in ischokladen i kylen igen och låt ischokladen få stelna klart. sedan är det bara att börja mumsa.

Letar ni mer inspiration till julstöket så kika gärna in här!

jul-arkiv – Matbubblan

Tags:,

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.