Kategorier

Knäck med brynt smör och rostad kokos

Knäck är väll ändå ett riktigt måste till jul. Jag gjorde förutom den klassiska varianten med mandel i år en liten tvist med en Knäck med brynt smör och rostad kokos. Hjälp så goda de blev och jag tycker faktiskt själv att de blev snäppet godare än den vanliga traditionella knäcken. Prova så får ni se vad ni tycker. Superbra att byta ut till kokos om man är allergisk mot nötter och mandel oxå. Vad är måsten på era julgodis fat?

Knäck med brynt smör och rostad kokos
Knäck med brynt smör och rostad kokos
  • 100 g smör
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker

Börja med att bryna smöret så det blir gyllene och börjar dofta lite nötigt. Jag brukar använda en termometer, smöret är perfekt brynt vid 125 grader!

Häll sedan ner det brynta smöret i en kastrull tillsammans med, vispgrädde, sirap och socker. Låt allting smälta ihop och koka knäcksmeten tills den blir lite fast. Jag brukar koka min knäck till 130 grader då är den fortfarande ganska mjuk men ändå lite seg. Vill du ha en hårdare knäck så kokar du bara smeten lite längre.

Medans knäcksmeten kokar så rostar du kokosflingorna i en torr stekpanna så de blir lite gyllene.

När knäcksmeten kokat klart så vänder du ner den rostade kokosen i smeten, spar lite att garnera knäcken med om du vill. Fyll upp knäckformar med knäcksmeten och låt stelna.

Super enkelt, super gott!

Fler recept tips till julstöket hittar ni här!

jul-arkiv – Matbubblan

Tags:,

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.