Punch Ischoklad

Punch Ischoklad

Nu är det full fart fram till jul med allt julbak, godistillverkning och alla köttbullar som ska rullas. Jag slängde ihop lite Punch Ischoklad idag efter jobbet. Världens smidigaste julgodis som bara smälter i munnen. Gillar ni ischoklad? Gillar ni punchpraliner OCH Ischoklad så kommer ni nog gilla dessa. Riktigt läckra små gottebitar att mumsa på i jul.

Punch Ischoklad
Punch Ischoklad
  • 100 g ljus choklad
  • 50 g kokosolja eller kokosfett
  • 0,5 msk arraks arom
  • Nonpareille strössel

Hacka chokladen och smält den sedan över vattenbad. Vänd ner kokosoljan eller kokosfettet tillsammans med arraksaromen. Blanda och låt allting smälta samman till en rinnande chokladsås. Häll över chokladen i en liten kanna.

Placera ut ca 25 st små aluminiumformar på ett fat och fyll upp dem med chokladsåsen. Ställ in fatet i frysen i ca 10 minuter så ischokladen hinner börja stela lite. Ta ut fatet och strö över lite nonpareille strössel över ischokladen och ställ sedan in fatet i kylen i ca 15 minuter och låt chokladen stelna klart helt. Förvara ischokladen i kylen och servera de väl kylda speciellt om du använder kokosolja istället för fast kokosfett. Kokosoljan gör att chokladen blir lite mjukare framme i värmen än med det fasta kokosfettet. Det är en smaksak så välj det fettet du tycker passar bäst.

Här hittar ni lite fler recept till julens gottebord och kakfat!

jul-arkiv – Matbubblan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny