Kategorier

Pepparkaksmuffins med kolagömma och choklad

Då har vi tagit oss till första advent och nedräkningen mot julafton startar. Självklart så ska det adventfikas även här hemma hos oss som jag misstänker att resten av Sverige oxå gör idag. Hos oss bjuds det på alldeles nybakta härliga Pepparkaksmuffins med kolagömma och choklad. En helt ljuvlig liten skapelse med den härliga kolan som överraskning i mitten på muffinsen. Perfekt på julens alla kakfat.

Pepparkaksmuffins med kolagömma och choklad
Pepparkaksmuffins med kolagömma och choklad
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1,5 msk pepparkakskryddor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 burk dulche de leche
  • ca 50 g mörka chokladknappar eller hackad mörk choklad

Använd en elvisp och vispa samman det rumsvarma smöret tillsammans med strösocker tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt då äggen, ett i taget medans du vispar. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken och vänd ihop till en jämn smet.

Placera ut 12 st muffinsformar i en muffinsplåt och fördela ut smeten i formarna. Gör en liten grop i varje muffins. Ett hett tips är att doppa tummen i lite vetemjöl och sedan trycka ner den i varje muffins, så brukar jag göra och det går himla smidigt utan kladd 😉 Ta nu burken med dulche de leche och fyll upp groparna i muffisarna med ca 1 tsk av den.

Nu är det dags att grädda dem i ugnen på ca 175 graders värme i ca 15-20 minuter håll lite koll de ska bli lite gyllene och spricka upp lite så man kan skymta kolan något. Ta då ut muffins plåten och strö medans de fortfarande är varma direkt ut chokladknapparna eller den hackade chokladen.

Låt de sedan svalna ordentligt innan ni dukar fram fikat!

Trevlig första advent på er!

För fler härliga fika tips så kikar ni här!

fika-arkiv – Matbubblan

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.