Brigadeiro - Brasiliansk chokladtryffel

Brigadeiro – Brasiliansk chokladtryffel

Har ni smakat en Brigadeiro – Brasiliansk chokladtryffel någon gång? Om inte så har ni missat något, det kan jag verkligen intyga. Om ni ska baka ett enda julgodis i år, ja förutom knäcken så är det dessa ni ska baka. Dessa kan man såklart äta året runt men hos oss ska det absolut få en plats i centrum på gottebordet. Så enkelt oxå på endast fyra ingredienser och något gott att rulla dem i.

Brigadeiro - Brasiliansk chokladtryffel
Brigadeiro – Brasiliansk chokladtryffel

  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 msk kakao
  • 20 g smör
  • 1 nypa salt
  • Valfritt strössel, kakao eller hackade nötter att rulla dem i

Häll ner den kondenserade mjölken i en kastrull tillsammans med kakao, smör och salt. Värm upp allting på svag värme. Det är viktigt att du rör hela tiden så att chokladsmeten inte bränns. Låt smeten puttra försiktigt tills den tjocknar och släpper lite från kanterna på kastrullen det tar ca 8-10 minuter. Ta av kastrullen från värmen och häll över smeten i en skål och ställ i kylen för att svalna i ca 2 timmar.

Ta fram chokladsmeten och rulla till ca 15 st runda bollar som du sedan rullar i strössel, kakao eller hackade nötter. Jag använde chokladströssel till mina Brigadeiros. Låt chokladtryfflarna stela i kylen i ca 30 minuter.

För fler tips på både söta och salta snacks så kika in här!

snacks-arkiv – Matbubblan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny