Böngroddssallad med wasabidressing

Böngroddssallad med wasabidressing

Slängde ihop en super snabb nyttig och god sallad till lunch idag. Använde mig utav böngroddarna från makens microgreens odling. Så himla smidigt att alltid ha en massa groddar och skott till hands hemma att använda i maten. Har ni provat att grodda själva? Inte alls så svårt och riktigt spännande faktiskt. Gott och nyttigt precis som denna Böngroddssallad med wasabidressing som fick pryda dagens lunchtallrik. Asiatiska smaker alltså, mums alltid ett säkert kort för mina smaklökar. Funkar såklart lika bra som ett tillbehör, vi åt den dock som den var. Mycket smarrigt!

Böngroddssallad med wasabidressing
Böngroddssallad med wasabidressing
 • Färsk spenat
 • Rättika
 • Morot
 • Rädisor
 • Böngroddar
 • 2 tsk wasabipasta
 • 1 msk riven ingefära
 • 3 msk japansk soja
 • 2 msk risvinäger
 • 1 msk rapsolja
 • Rostade sesamfrön

Skär rättika och morot i strimlor. Skiva rädisorna. Lägg sedan rädisor, rättika och morot i en skål tillsammans med den färska spenaten och böngroddarna.

Blanda ihop wasabipastan med den rivna ingefäran, japansk soja, risvinäger och rapsolja. Häll dressingen över salladen och blanda ihop allting. Strö sedan lite rostade sesamfrön över alltihopa. Ät och njut. Både smaklökar och kroppen kommer jubla av denna nyttiga, hälsosamma men framförallt goda sallad.

För fler tips på smarriga sallader att ställa på middagsbordet så kikar ni in här!

sallad-arkiv – Matbubblan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny