Spenatsoppa med ägghalva, det måste definitivt vara en utav mina absoluta favorit soppor. Så enkel att göra men så himla god. Perfekt vardagsmat då det bara tar runt en kvart att svänga ihop och du får massa tid över till alla andra måsten i vardagen sådant gillar vi väll. Sen så är den ju så god så jag gör den faktiskt ändå fast jag har all tid i världen, som idag i hemmakarantänen 😉

- 1 gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk vetemjöl
- 400 g fryst hackad spenat
- 8 dl vatten
- 2 dl grädde av valfri sort
- 1 kycklingbuljongtärning el alt grönsaksbuljong
- salt och peppar
Hacka upp den gula löken och vitlöksklyftorna. Fräs löken i lite olja i en kastrull. När den börjar bli lite glansig så strör du ner vetemjölet i kastrullen och rör runt. Häll sedan ner vatten, den frysta spenaten, grädde och buljongtärningen. Låt allting koka upp och låt sedan soppan puttra på svag värme ca fem minuter. Klart!
Servera soppan med kokta ägghalvor och kanske lite groddar eller skott. Jag toppade med rödkålsskott från makens microgreens odling. Så himla gott.
Fler tips på smarriga soppor till lunch och middag hittar ni här!