Linsbiffar med sesam

Linsbiffar med sesam

Ikväll bjöds det hemma hos oss på en såå god vegetarisk middag. Nämligen Linsbiffar med sesam som serverades med ugnsrostade klyftisar, srirashamayo och kokt broccoli. Funkar lika bra med t ex ris och en kall yoghurtsås om gillar det bättre. Själv älskar jag ju lite hetta i maten så srirashamayon blir lite pricken över i:et här men där gör man ju som man vill eller har kinkiga barn kanske 😉

Linsbiffar med sesam
Linsbiffar med sesam
  • 2 dl torkade röda linser
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 3 st morötter
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 dl riven smakrik ost (jag använde cheddar)
  • 0,5 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Börja med att skölja linserna och lägga dem i blöt i ca 2-3 timmar eller över natten. Häll sedan av vattnet. Lägg linserna i en bunke och riv ner vitlöken och tillsätt sedan sesampastan. Använd en stavmixer och mixa samman allting till en fin kräm. Riv sedan morötterna och blanda ner dem i smeten tillsammans med potatismjöl, rostade sesamfrön, riven ost, hackad persilja, salt och peppar.

Låt smeten svälla en stund. Den blir ganska lös men bli inte oroliga över det för biffarna sätter sig i pannan ändå och får perfekt konsistens. Men lättast är att klicka ut biffar direkt i stekpannan så slipper ni en massa kladd 😉

Stek dem ett par minuter på varje sida tills de blir gyllen bruna och servera med t ex ris, bulgur eller klyftpotatis. Srirashamayo och någon grönsak, vi åt kokt broccoli till.

För fler tips på vegetariska middagar så kika här!

vegetariskt-arkiv – Matbubblan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny