Dessa går att göra på vilken färs ni vill egentligen som nöt, fläsk eller vegofärs t ex men jag föredrar kycklingfärs tycker det blir himla gott. Twista till de vanliga svenne köttbullarna nu och testa dessa Koreanska kyckling köttbullar. Det kommer bli en hit för hela familjen. Mycket godare än vanliga sa mina tonåringar hemma.

- 800 g kycklingfärs
- 1 msk riven ingefära
- 3 st pressade vitlöksklyftor
- 1 dl pankoströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk gochujang
- 1 tsk sesamolja
- salt och peppar
Sås
- 2 st hackade vitlöksklyftor
- 1 msk hackad ingefära
- 1,5 dl japansk soja
- 1 dl vatten
- 3 msk farinsocker
- 1 msk gochujang
- 4 tsk maizena
Blanda ihop kycklingfärsen med ingefära, vitlök, ströbröd, ägg, gochujang, sesamolja och smaksätt med lite salt och peppar. Låt smeten svälla i ca 15-20 minuter innan du rullar köttbullar av den.
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål och ställ åt sidan.
Stek sedan kyckling köttbullarna i olja i en het stekpanna i ca 5 minuter. Ta ut köttbullarna från stekpannan.
Häll ner såsen i pannan du stekt köttbullarna i och låt såsen koka upp under omrörning. Lägg sedan ner köttbullarna i såsen och låt de puttra klart i ca 6-7 minuter. Tycker du såsen blir för tjock så späd med lite mera vatten.
Ta av stekpannan från spisen häll upp köttbullar och sås i en form och strö över lite rostade sesamfrön.
Servera med jasminris och någon stekt grönsak som tex broccoli eller haricotvert.

Fler middagstips hittar ni här!