Kexchokladbollar

Kexchokladbollar

Hemma i karantän och det kryper i kroppen av tristess. Passar på att hänga lite i köket och komponerar ihop både det ena och det andra 😉 Tänkte jag skulle försöker pigga upp sjuklingen med att baka med hans favoritgodis. Han har varit tokig i kexchoklad sedan han var riktigt liten. Faktiskt så sugen en gång att han smög upp riktigt tidigt en morgon medan vi andra fortfarande låg och sov. Storebror vaknade först av oss och hittade sin lillebror sittandes gömd under köksbordet med hela munnen full med just kexchoklad. Och JA storebror väckte oss föräldrar och skvallrade 🙂 Dessa Kexchokladbollar behöver han dock inte sitta under bordet och äta 😉

Kexchokladbollar
Kexchokladbollar
  • 120 g kexchoklad
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1-2 msk vatten
  • 3 dl havregryn
  • 1 nypa salt

  • 0,5 dl kokosflingor

Lägg kexchokladen i en mixer och kör den till smulor. Ta undan hälften av smulorna och lägg ena delen i en skål tillsammans med det rumsvarma smöret, florsocker, kakao, havregryn, vatten och salt. Använd en elvisp och vispa ihop smeten ordentligt. Tillsätt lite mer vatten om du tycker smeten är för torr.

Blanda nu resterna av kexchokladsmulorna med kokosflingorna och häll upp på en tallrik

Rulla till 10 st bollar och vänd runt de i kexchoklad och kokos blandningen.

Ställ Kexchokladbollarna kallt en stund! sen är det bara att njuta.

För fler fika tips, kika här!

https://www.matbubblan.se/tag/fika/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny