Furikake

Furikake

Denna japanska smaksättaren är så god att toppa precis allt med som t ex riset, nudlarna, soppan, salladen, ja precis allt. Furikake är så himla lätt att göra själv hemma. Perfekt att alltid ha en burk hemma och piffa upp alla möjliga rätter med. En riktig smakhöjare.

Furikake
Furikake
  • I dl blandade vita och svarta sesamfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk strösocker
  • 4 st noriblad

Börja med att rosta noribladen en och en hastigt på båda sidor i en torr och het stekpanna. Lägg dem åt sidan och låt dem svalna. Rosta sedan sesamfröna i samma panna så de blir lite gyllene. Låt svalna.

Bryt ner de rostade noribladen i mindre bitar och lägg dem i en mixer tillsammans med flingsalt och strösocker. Mixa sedan tills du får små smulor av allt. Blanda ihop smulorna med de rostade sesamfröna och din furikake är helt klar. Enkelt va? Men såå gott! Bara toppa det du vill med denna smakrika krydda.

https://www.matbubblan.se/tag/tillbehor/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny