Så himla god och hälsosam sallad med asiatiska smaker. Fullproppad med mineraler, vitaminer och bra näring som kroppen behöver. Denna Asiatisk Rawfoodsallad med Ponzudressing och Furikake passar att äta precis som den är eller som ett gott tillbehör till vilken middag som helst. Magiskt god ock krispig sallad.

- 100 g färsk bladspenat
- 150 g mungböngroddar
- 150 g rödkål
- 1 st morot
- 1 st rödlök
- 1 gurka
- 0,5 dl ponzu
- 1 msk hackad färsk ingefära
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk risvinäger
- 2 msk Furikake
Strimla rödkål, morot och rödlök. Gröp ur kärnorna på gurkan och skär den i mindre tärningar. Blanda nu ihop spenat, böngroddar, den strimlade rödkålen, moroten, rödlöken och gurkan i en stor skål.
Rör nu ihop dressingen an ponzu, hackad färsk ingefära, sesamolja och risvinäger. Häll dressingen över salladen och vänd försiktigt in den. Vicka sedan upp salladen på ett stort fat och strö över Furikake.
Servera gärna lite extra furikake vid sidan av salladen så kan man toppa sin portion lite extra för jag lovar det vill man 😉

Här hittar ni ett recept på Furikake som är himla enkelt att göra hemma själv och toppen att strö över många rätter för en smakhöjare.
https://www.matbubblan.se/2020/11/19/furikake/
