Saffransgrottor Med Center Och Knäckströssel

Saffransgrottor Med Center Och Knäckströssel

Så goda småkakor med en lite julig touch av saffran. Men de är ju såklart lika goda året om. Saffran, choklad och kola vem vill inte äta typ hela kakburken? Dessa Saffransgrottor Med Center Och Knäckströssel bara måste ni baka. Till första adventsfikat kanske? Den fikan är ju inte långt borta nu.

Saffransgrottor Med Center Och Knäckströssel
Saffransgrottor Med Center Och Knäckströssel
 • 0,5 g saffran
 • 1 tsk citronsaft
 • 200 g rumsvarmt smör
 • 1,5 dl florsocker
 • 4,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 24 st bitar centerchoklad
 • Knäckströssel

Blanda ut saffran i citronsaft så du får ur alla färg och smak ordentligt. Vispa nu upp det rumsvarma smöret, florsocker tillsammans med saffransblandningen ordentligt. Blanda vetemjölet med bakpulver och vänd ner i smörblandningen och knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 24 st delar och rulla till kulor och placera ut dem i en minimuffinsplåt. Alternativt på en bakplåt med bakplåtspapper.

Ställ in plåten i ugnen och grädda kakorna i 10 minuter på 175 graders värme. Ta ut plåten och tryck ner en center chokladbit i varje kaka. Ställ in plåten i ugnen och grädda ytterligare 3-4 minuter. Ta ut plåten och strö lite knäckströssel över varje kaka så det fastnar i chokladen. Låt kakorna svalna i plåten.

Ät och njut!

Fler tips på småkakor? Kika här!

https://www.matbubblan.se/tag/smakakor/

1 reaktion på ”Saffransgrottor Med Center Och Knäckströssel”

 1. Rebecka Göransson

  Vart köper man knäckströssel? Vanlig mataffär? Finns det då bland bakgrejerna eller typ vid godiset? Mvh

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny