Pulled Misopork

Pulled Misopork

Pulled Pork är en perfekt bjudrätt när du har många rester. Väldigt lite ansträngning oxå eftersom den rätten praktiskt taget sköter sig själv även om den tar ett bra tag att göra. Men istället hinner du pyssla med väldigt mycket annat medans den puttrar på i ugnen. Den här varianten av Pulled Misopork tycker jag själv är så mycket godare än den traditionella med smak av bbq. Tonårsdottern har ju fått för sig att hon inte gillar pulled pork men denna den äter hon flera portioner av minsann 😉 Ni kan ju självklart även byta ut fläskköttet mot t ex kycklinglårfilé.

Pulled Misopork
Pulled Misopork
 • 1 kg fläskkarré i bit
 • 1 dl misopasta
 • 5 msk farinsocker
 • 3 msk japansk soja
 • 3 tsk sesamolja
 • 1 msk risvinäger
 • 3 msk riven ingefära
 • 3 st pressade vitlöksklyftor
 • 4 msk mirin
 • 1 dl vatten
 • Tortillabröd
 • Salladsblad
 • Gurka
 • Picklad rödlök
 • Srirashamayo

Lägg ner köttet i en större gryta med lock. Blanda ihop alla övriga ingredienser och häll ner i grytan över köttet. Vänd runt fläskkarrén i såsen och lägg på locket. Ställ in grytan i ugnen på 125 graders värme och låt den puttra där i ca 4 timmar.

Ta ut grytan och lyft upp köttet till ett fat och dra isär det med hjälp av två gafflar. Ställ grytan med såsen i på spisen och låt såsen koka upp i ca 6-7 minuter till den får en lite tjockare konsistens. Lägg tillbaka köttet ner i grytan och vänd försiktigt in såsen i köttet.

Servera med tortillabröd, salladsblad, gurka, picklad rödlök och srirashamayo

Behöver ni fler middagstips? Kika in här!

https://www.matbubblan.se/tag/middag/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny