Här har ni ett riktigt härligt middagstips, såklart även asiatiska smaker i denna smarriga rätt. 😉 En riktig klassiker i Kina är denna Kung Pao Chicken med sichuanpeppar och krispiga grönsaker. Servera med ett gott Jasminris till.

- 1 kg kycklingfiléer
- 4 st hackade vitlöksklyftor
- 1,5 msk hackad ingefära
- 1 tsk mortlad sichuanpeppar
- 1 tsk chiliflakes
- 2 st broccolistammar
- 2 st morötter
- 1 röd paprika
- 4 st salladslökar
- 1 1/2 dl jordnötter
Marinad
- 2 msk japansk soja
- 2 tsk risvinäger
- 2 tsk potatismjöl
Sås
- 4 msk balsamvinäger
- 4 msk japansk soja
- 4 tsk sesamolja
- 3 msk strösocker
- 3 tsk potatismjöl
Skär grönsakerna och kycklingen i 2 x 2cm stora bitar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingen i den och ställ åt sidan.
Blanda även ihop alla ingredienserna till såsen.
Fräs sichuanpeppar och chiliflakes i lite rapsolja i en wokpanna. Lägg i kycklingen, vitlök och ingefära och stek tills kycklingen börjar bli gyllenbrun. Vänd sedan ner de skurna grönsakerna och fräs ytterligare någon minut. Grönsakerna ska fortfarande vara riktigt krispiga. Häll på såsen och vänd ner jordnötterna och blanda runt så allt täcks av såsen.
Servera tillsammans med ett gott jasminris.
Fler middagstips? Det hittar ni här!