Koreansk Tonfisktartar

Koreansk Tonfisktartar

Som ni kanske redan märkt här inne så bara älskar vi alla typer av asiatisk mat här hemma. Så mycket spännande och härliga smaker. Här ska ni få ett grymt förrätts tips om ni som vi älskar sådan här typ av mat. En riktigt magisk Koreansk Tonfisktartar som kommer få era smaklökar att jubla 😉

Koreansk Tonfisktartar
Koreansk Tonfisktartar
 • 300 g färsk tonfisk
 • 3 msk japansk soja
 • 5 tsk strösocker
 • 1 msk wasabipasta
 • 1 1/2 msk sesamolja
 • 1 lime
 • 2st salladslökar
 • 1/2 röd chili
 • 3 tsk rostade sesamfrön
 • 1 gurka
 • krasse eller någon annan typ av skott
 • rostade sesamfrön

Skär ner den färska tonfisken i små tärningar och lägg ner fisken i en skål. I en annan skål blandar du ihop japansk soja, socker, wasabi, sesamolja och saften av en pressad lime. Hacka den röda chilin och salladslöken och vänd ner de i marinaden tillsammans med de rostade sesamfröna. Blanda ihop allt och häll sedan marinaden over den tärnade tonfisken. Blanda runt försiktigt och ställ kallt en stund.

Skiva gurkan tunt på en mandolin eller med en osthyvel. Lägg ut gurkskivorna på tallrikar. Placera de omlott så det bildar formen av en blomma. Lägg på en marinerade tonfisken och toppa med lite mer rostade sesamfrön och krasse eller någon annan typ av skott.

Fler tips på förrätter hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/forratt/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny