Rödbetscarpaccio

Rödbetscarpaccio

Carpaccio på betor är såå himla gott och enkelt. Perfekt som en lite lättare förrätt innan en lite mastigare varmrätt. Super trevligt alternativ även på buffébordet. Här har ni i en variant av Rödbetscarpaccio med kapris och parmesan, såå himla god. Jag använde rödbetor men det funkar ju såklart med både gulbetor och polkabetor om man vill ha en annan spännande färgkombination på rätten 🙂

Rödbetscarpaccio
Rödbetscarpaccio
  • 4 st rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 50 g parmesan
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • rädisskott eller någon annan variant t ex ärtskott

Skala rödbetorna och skiva de tunt på en mandolin. Lägg ut skivorna på ett stort fat (eller på tallrikar om du bygger förrätt till bordsservering) Strö ut kaprisen över rödbetskivorna. Ringla sedan över olivoljan och balsamvinägern. Strö lite flingsalt över och några varv med pepparkvarnen. Riv över parmesanosten och toppa sedan med rädisskott. Vi är helt inne i microgreens odling hemma så här finns det alltid en massa groddar och skott att plocka av. Så har ni inga rädisskott så fungerar det ju såklart lika bra med t ex ärtskott eller kanske lite ruccola istället som man lättare får tag på i livsmedelsbutiken!

Fler tips på Vegetariska rätter hittar ni här:

https://www.matbubblan.se/tag/vegetariskt/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny