Fick en idé och testade att baka Punchgrottor idag till Söndagsfikat. Älskar ju punchknapparna, en av favoriterna i godispåsen 😉 Så en kaka som smakar som dem borde ju vara magisk, visst? Kan ju villigt erkänna att det verkligen inte blev bland de snyggaste kakorna jag har bakat i mina dagar men de blev i alla fall väldigt goda så jag tänker att jag delar med mig av receptet i alla fall för dessa vill ni baka!

- 200 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk arrak arom
- 24 st punchknappar
Vispa ihop det rumsvarma smöret tillsammans med strösockret och arrak aromen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smöret och knåda ihop till en smidig deg.
Dela degen i 24 st delar och rulla varje bit till små bollar. Jag la sedan mina på en minimuffinsplåt men det går lika bra att använda en vanlig bakplåt med bakplåtspapper om man hellre vill det.
Tryck nu ner en punchknapp i varje boll. Tryck ner dem ordentligt i kakan så dem sedan inte rinner över så mycket när de gräddas i ugnen.

Grädda nu kakorna i ugnen på 175 graders värme i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Sugna på fler kakrecept? Då kikar ni in här!