Rostad Blomkålssallad

Rostad Blomkålssallad

Jag blir alltid sådär löjligt nöjd över kylskåpsrensning innan man fyller upp med nya varor. Känslan av en ren och organiserad kyl den ni 😉 Slänger sällan grejer heller utan försöker alltid ta tillvara på så mycket jag bara kan. Denna kylskåpsrensningen fick det bli en Rostad Blomkålssallad med lite rödkål, lime och sesam. Enkelt, gott och betydligt bättre att lägga i magen istället för i komposten 😉

Rostad Blomkålssallad
Rostad Blomkålssallad
  • 1 Blomkålshuvud
  • 200 g rödkål
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • rapsolja
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1/2 lime
  • rostade sesamfrön

Skär ner blomkålen och rödkålen i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Blanda runt tillsammans med salt, peppar, olja och den pressade vitlöken. Ställ in formen i ugnen på 225 graders värme och rosata grönsakerna i ca 25-30 minuter, blomkålen ska bli härligt gyllenbryn.

Ta ut formen från ugnen, pressa en halv lime över grönsakerna och toppa med de rostade sesamfröna.

Såå gott och enkelt!

Fler recept på sallad och tillbehör till middagen hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/sallad/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny