Jag älskar linsgrytor i alla dess former. Superbra vardagsmat som går snabbt att svänga ihop utan större ansträngning. Ikväll använde jag mig av Belugalinser och svängde ihop en Belugagryta med Kokos Ingefära och Lime. Serverade både quinoa och basmatiris till så familjemedlemmarna fick välja så alla blev mätta nöjda och glada 😉 Funkar även till pasta om man hellre gillar det.

- 2 dl okokta belugalinser
- 2 tsk malen spiskummin
- 1/2 tsk gurkmeja
- 2 tsk chilipulver
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 800 g passerade tomater
- 0,5 dl hackad ingefära
- 5 dl vatten
- 200 g kokosgrädde
- 250 g cocktailtomater
- 1/2 pressad lime
- salt och peppar
- färsk koriander
Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta i lite olja tills löken blir glansig. Tillsätt spiskummin, gurkmeja och chilipulver och fräs ytterligare någon minut. Häll ner de passerade tomaterna tillsammans med den hackade ingefäran, belugalinserna och vatten. Låt allt koka upp och småputtra på spisen i ca 30 minuter. Häll ner kokosgrädden och smaka av med salt och peppar. Låt allt småkoka ytterligare 10 minuter. Pressa ner en halv lime och vänd ner cocktailtomater i grytan och toppa sedan belugagrytan med lite hackad färsk koriander.
Servera tillsammans med Limeklyftor, färsk koriander och t ex ris, bulgur, quinoa eller pasta.
För fler vegetariska middagstips så kika här!