Pannacottabakelser med Blåbär och Vit Choklad

Pannacottabakelser med Blåbär och Vit Choklad

Pannacotta måste ju vara en av de mest tacksamma desserterna att både laga och bjuda på. Så himla enkelt att göra men vansinnigt gott. Jag brukar oftast använda mig av gelésocker eller gelatin men denna gång testade jag agar agar pulver och fick ett riktigt bra resultat faktiskt så det ska jag prova mig fram mer med. Denna gång blev det Pannacottabakelser med Blåbär och Vit Choklad. Himla smarrigt och funkar ju både som dessert och på fikabordet. Gillar ni Pannacotta? Du gillar ni dessa 🙂

Pannacottabakelser med Blåbär och Vit Choklad
Pannacottabakelser med Blåbär och Vit Choklad
 • 300 g bondkakor
 • 50 g smör
 • 3 dl vispgrädde
 • 2 msk strösocker
 • 1/2 tsk agar agar
 • 100 g vit choklad, hackad
 • 3 dl vispgrädde
 • 2 dl blåbär
 • 2 tsk blåbärspulver
 • 2 msk strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1/2 tsk agar agar
 • Blåbär
 • Mynta eller citronmeliss

Mixa bondkakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda smöret med kaksmulorna och tryck ut i en bakform ca 20×20 cm klädd med ett bakplåtspapper i botten. Ställ i kylen en stund så botten stelnar lite.

Koka upp grädden med strösocker och agar agar och låt det småkoka i ca 4 minuter. Dra av kastrullen från plattan och vänd ner den hackade vita chokladen och blanda så den smälter. Häll den vita chokladpannacottan över kakbottnen. Ställ i kylen och låt stelna medan s du gör nästa lager av pannacotta.

Koka upp grädden med blåbär, blåbärspulver, strösocker och vaniljsocker och låt koka ett par minuter. Sila sedan allt genom en finmaskig sil, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt nu agar agar och låt det koka upp igen och småkoka i ca 4 minuter. Häll blåbärspannacottan över den stelnade vita chokladpannacottan och ställ in formen åter igen i kylen och låt den stelna där ett par timmar. Sen skär du upp i rutor och garnerar med färska blåbär och mynta eller citronmeliss.

Behöver ni mer desserttips och inspiration så kika här!

https://www.matbubblan.se/tag/desserter/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny