Stora Chokladbollar med Centergömma

Stora Chokladbollar med Centergömma

Riktigt barnsligt god söndagsfika idag. Den andra fikan faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Den första intog jag och maken på Erikslund köpcentrum i förmiddags medans tonårsdottern och hennes kompis shoppade loss 😉 Då blev det kaffe såklart och så delade vi på en biskvi och ett wienerbröd så vi lixom slapp välja 😉 När vi sen kom hem svängde jag ihop dessa Stora Chokladbollar med Centergömma som vi ska mumsa på framför tv:n ikväll och ladda upp för veckan. Ungdomarna har ju Hösttlov i veckan så det blir ju perfekt höstlovsmellis om det nu blir några kvar 😉 Vi krigar dock här hemma om det ska vara rullade i kokos eller pärlsocker. Jag är 100% för kokosflingor, ungdomarna slåss för pärlsocker och maken han äter allt, haha. Idag var jag dock lite extra snäll och gjorde hälften var. Vad gillar ni bäst?

Stora Chokladbollar med Centergömma
Stora Chokladbollar med Centergömma
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Center
  • kokosflingor eller pärlsocker

Använd en elvisp och vispa ihop smör och socker krämigt i en bunke. Häll ner havregryn, kakao, kallt kaffe och vaniljsocker. Vispa ihop ordentligt till en jämn smet. Rulla sedan till 15 st bollar och tryck en grop i varje boll, lägg i en center och rulla ihop. Rulla sedan de centerfyllda chokladbollarna i antingen kokos eller pärlsocker. Låt de sedan stå en stund i kylen innan servering.

Barnsligt gott!

För fler fika tips så kika in på den här länken nedan!

https://www.matbubblan.se/tag/fika/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny