Salta cheddarkex med sesam

Salta cheddarkex med sesam

Om ni vill imponera lite extra med kvällens ostbricka till gästerna så baka gärna lite egna kex. Det är himla enkelt och gott men ser så trevligt ut och gästerna ser att du ansträngt dig lite extra för deras skull. Jag bakade dessa smarriga Salta cheddarkex med sesam till kvällens ostbricka och plockmat. Dom är precis lika goda att äta som de är eller med en god ostbit och lite marmelad.

Salta cheddarkex med sesam
Salta cheddarkex med sesam
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 50 g riven cheddarost
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl sesamfrön (blandade svarta och vita)
  • Flingsalt

Knåda ihop det rumsvarma smöret tillsammans med vetemjöl, salt och honung tills du får en smulig massa. vänd då ner den rivna cheddar osten och rapsoljan och knåda ihop till en smidig deg.

Rulla ut degen till en rulle med 5 cm i diameter. Häll upp sesamfröna på en tallrik och täck rullen med sesamfröna. Ställ nu in degrullen i kylen och låt den vila där i ca 30 minuter.

Ta ut rullen från kylen och skiva upp den i ett par mm tjocka kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö en nypa flingsalt över varje kex. Grädda kexen i ugnen på 200 graders värme i ca 8-10 minuter så det blir lätt gyllenbruna. Ta ut plåten och låt kexen svalna helt. Sen är det bara att placera dem på ostbrickan och imponera på era gäster 😉

Behöver ni tips på lite annat snacks, plockmat och tilltugg så kika in här och se om ni hittar något som passar!

https://www.matbubblan.se/tag/tilltugg/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny