Asiatisk Tonfisktartar

Asiatisk Tonfisktartar

Denna lilla skapelse är helt ljuvlig och kan serveras som en liten mingelsnitt eller som en förrätt om man gör portionen lite större. En ljuvligt god Asiatisk Tonfisktartar i friterat rispapper med äpple, wasabimayo, citrontångpärlor, sesamfrön och såklart koriander, livets krydda. Dessa skulle jag nog kunna äta varje dag. Så goda smaker. Passar utmärkt tillsammans med lite bubbel till helgen eller varför inte idag och fira veckans lillördag 😉

Asiatisk Tonfisktartar
Asiatisk Tonfisktartar

Tonfisktartar

 • 300 g gulfenad tonfisk
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 cm färsk ingefära
 • 1/2 tsk gochujang
 • 1/2 dl japansk soja
 • 1 lime skal och saft

Wasabimayo

 • 1 dl god mayo (gärna hemslagen)
 • 1 msk wasabipasta
 • 1 rött äpple
 • 1 msk pressad citron

 • rispapper
 • olja att fritera i
 • citrontångpärlor
 • svarta sesamfrön
 • färsk koriander

Börja med att skära ner tonfisken i små tärningar och lägg i en bunke. Riv den färska ingefäran och pressa vitlöken. Vispa ihop ingefära och vitlök tillsammans med gochujangpastan och rivet skal och saft från limen. Häll marinaden över tonfisken och blanda runt och ställ den svalt en stund medans du gör de andra momenten.

Kärna ur äpplet men låt skalet vara kvar och hacka ner det i mindre tärningar och blanda äpplet med den pressade citronen.

Blanda ihop wasabipastan med mayon och lägg över den i en spritspåse med lite tyll.

Klipp varje rispapper i fyra delar om du ska göra snittar, vill du hellre göra en förrätt så fritera dem hela. Hetta upp olja i en stepanna och fritera varje rispapper i ca 5 sekunder, det går väldigt fort så var med. Låt de rinna av på hushållspapper.

Lägg upp de friterade rispapprena på ett stort fat och varva nu med den marinerade tonfisken och äpplet på varje rispapper. Toppa med citrontångpärlorna och de svarta sesamfröna. Spritsa nu små klickar av wasabimayon på varje snitt och avsluta med en kvist färsk koriander. Så ljuvligt gott!

Fler tips på snittar och tilltugg hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/tilltugg/page/2/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny