Jordnötskakor med choklad

Jordnötskakor med choklad

Gillar ni kombon jordnötter och choklad? Då är detta småkakan du bara måste baka. Både söta och salta är dessa fina Jordnötskakor med choklad toppade med torrostade jordnötter. Så himla goda. Krispiga på utsidan och härligt segmjuka i mitten. Ljuvliga små läckerbitar helt enkelt.

Jordnötskakor med choklad
Jordnötskakor med choklad
 • 1 dl strösocker
 • 1 dl brun farinsocker
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 1 dl jordnötssmör
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 ägg
 • 3 dl vetemjöl
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk bakpulver
 • 100 g ljus choklad
 • torrostade jordnötter
 • flingsalt

Ta fram en bunke och en elvisp och vispa ihop det rumsvarma smöret tillsammans med strösocker, farinsocker, vaniljsocker och jordnötssmöret. Knäck ner ägget och vispa ihop smeten. Blanda nu ihop vetemjölet med bakpulver och salt och vänd ner i bunken och vispa ihop allting ordentligt. Rulla nu ca 20 st små bollar och lägg på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Använd en gaffel och tryck till på varje boll så att den plattas till något och du får fina ränder i kakorna. Sätt in plåten i ugnen på 200 graders värme och grädda jordnötskakorna i ca 8-10 minuter. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna. Vill du ha riktigt runda och fina kakor så precis direkt när du tar ut plåten från ugnen så ta ett vanligt dricks glas och vänd uppochner ovanpå varje kaka och snurra runt kakan under glaset.

När kakorna svalnat så smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan över jordnötskakorna. Hacka de torrostade jordnötterna och toppa kakorna med nötterna och en nypa flingsalt! Låt chokladen stelna sen är det bara att bjuda på fika. Eller äta upp alla helt själv 😉

Småkakor är alltid lika kul att baka tycker jag. Här hittar ni lite fler tips till kalasets kakbuffé

https://www.matbubblan.se/tag/smakakor/

Dessa Leopardkakor t ex är ett av bloggens mest besökta kakrecept! Inte så konstigt för de är både sjukt häftiga och så goda 🙂 Även himla roliga att baka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny