Asiatisk Rödkålssallad

Asiatisk Rödkålssallad

Hittade ett recept från Tommy Myllymäki när jag skrollade i flödet på instagram på en så vacker Asiatisk Rödkålssallad med soja, ingefära och sesam. Kunde liksom inte låta bli att testa den så vackra färger och såklart den asiatiska touchen på den, ja ni fattar jag blev helt såld. Jag kan tala om att den var faktiskt ännu godare än vad mina smaklökar föreställde sig. Här ska ni få hans recept och lova att ni testar nu!

Asiatisk Rödkålssallad
Asiatisk Rödkålssallad
  • 2 dl god mayo (gärna hemslagen)
  • 3 msk japansk soja
  • 1 lime skal och saft
  • 1 tsk rostad sesamolja
  • 30 g färsk ingefära
  • 400 g rödkål (jag använde röd spetskål)
  • salt
  • svarta och vita rostade sesamfrön

Vispa ihop mayon med den japanska sojan, riv ner skalet från en lime och pressa sedan ut saften, tillsätt sesamoljan och vispa ihop dressingen. Skala ingefäran och hacka ner den i små tärningar och blanda ner i dressingen. Ställ undan ett tag och skär ner rödkålen i tärningar. Lägg den i en skål och salta lite och blanda runt. Häll sedan dressingen över rödkålen och vänd runt. Lägg över rödkålssalladen på ett fint fat och strö över rostade sesamfrön. Nu är bara att äta och njuta!

För mer salladsinspiration så kan ni kika på länken här!

https://www.matbubblan.se/tag/sallad/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny