Vegetarisk Lasagne med Cheddar Béchamel

Vegetarisk Lasagne med Cheddar Béchamel

Vegetarisk middag ikväll hemma hos the Jensen family. Lasagne har vi stoppat i magarna idag, en riktigt god Vegetarisk Lasagne med Cheddar Béchamel ställde jag fram på middagsbordet idag. Till och med den kräsna tonårsdottern backade om idag och det är bra betyg det! Nu är det dock paltkoma deluxe ni vet en sådan som pasta gärna ställer till det med 😉 Men det var det värt! Nu ska vi kika på decenniets mästerkock vem hejjar ni på? Jag håller mina tummar för Catarina Köning. Så himla duktig och med förkärlek för det asiatiska köket precis som jag 😉 Klart hon är min favvo. Jag hoppas hon tar hem det!

Vegetarisk Lasagne med Cheddar Béchamel
Vegetarisk Lasagne med Cheddar Béchamel
 • 1 gul lök, hackad
 • 2 st vitlöksklyftor, hackade
 • 5 st hackade tomater
 • 400 g ärtfärs (Anammas)
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 msk grönsaksfond
 • 150 g hackad fryst spenat
 • 2 dl vatten
 • 1 dl chilisås
 • salt och peppar
 • 50 g smör
 • 1/2 dl vetemjöl
 • 5 dl mjölk
 • 3 dl grädde
 • 3 dl riven lagrad cheddar
 • salt och peppar
 • Lasgneplattor

Fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull, tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt ärtfärsen och stek med en stund innan du häller ner de hackade tomaterna, grönsaksfonden, hackad spenat, vatten och chilisås. Låt såsen koka upp och puttra på svag värme i ca 20 minuter, smaka av med salt och peppar.

Smält smöret i en kastrull och vispa ner vetemjölet i kastrullen. Vispa ut mjölet ordentligt med smöret och tillsätt sakta mjölk och grädde och låt bechamelen koka upp på svag värme tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen från plattan och vänd ner den rivna cheddarosten.

Nu är det bara att börja montera din lasagne genom att varva lasagneplattor med cheddar béchamel och ärtfärssåsen. Avsluta med ett lager bechamel. Grädda av lasagnen i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den gärna stå minst en 20-25 minuter innan ni äter.

Servera med en god sallad och eventuellt lite mer riven cheddar. Så himla gott.

För mer middagstips så kika här!

https://www.matbubblan.se/tag/middag/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny