Kycklingfilé i honung och sesamsås

Kycklingfilé i honung och sesamsås

En riktigt härlig helg har vi haft med underbart höstväder. Igår var vi en sväng till sommarhuset i Hällefors och fixade lite. Mycket renovering och fix är det men så bra kommer det bli. Så roligt och se drömmen växa fram mer och mer. Längtar dock redan till våren och en ny härlig stugsäsong även om det är magiskt vackert där ute vid sjön även på hösten. Idag har vi fixat hemma, planterat höstblommor och höststädat ute. Eller det är mest maken som städat faktiskt 😉 Jag har pysslat en del i mitt kök där jag trivs bäst 😉 bakat och lagat god mat. Bland annat denna Kycklingfilé i honung och sesamsås som vi har ätit till middag ikväll. Vill ni ha receptet? Klart ni vill 🙂

Kycklingfilé i honung och sesamsås
Kycklingfilé i honung och sesamsås
 • 800g Kycklingfilé
 • salt och peppar
 • 2 st vitlöksklyftor, hackade
 • 1 msk kycklingfond
 • 1 dl vatten
 • 3 msk honung
 • 1 msk japansksoja
 • 1 tsk äppelcidervinäger
 • 1 tsk gochujang
 • 2 tsk sesamolja
 • 1 tsk maizena
 • Jasminris
 • Salladslök
 • Rostade sesamfrön

Blanda ihop alla ingredienserna till honung och sesamsåsen se till att vispa ut maizenan ordentligt i såsen. Ställ såsen åt sidan en stund och salta och peppara nu kycklingfiléerna och stek dem sedan i lite olja i en stekpanna. När de börjar få lite färg så tillsätter du den hackade vitlöken och låter den gå med nån minut. Häll sedan honung och sesamsåsen över kycklingfiléerna och lägg nu på ett lock på stekpannan och låt de puttra på svag värme i ca 10-15 minuter tills kycklingen blir mör och fin. Ta sedan bort locket och låt såsen puttra ihop ordentligt, strö över strimlad salladslök och rostade sesamfrön jag blandade både vita och svart frön.

Servera tillsammans med ett gott jasminris.

Lagar ni mycket med kyckling hemma i köken? Det gör vi här hemma. Här har ni lite andra kycklingrecept att ta inspiration ifrån!

https://www.matbubblan.se/tag/kyckling/

2 reaktioner på ”Kycklingfilé i honung och sesamsås”

 1. Godmorgon!
  Hamnade här på din blogg av en slump; googlade lite planlöst efter fredagsmiddag…OCH till min stora lycka hittade jag hit till alla dina goda recept?!
  Så ikväll blir det ”sesam och honungskycklingen” fast med sallad istället för ris.
  Ska kolla igenom alla recept här, verkar finnas mycket smarrigt. Kul!

  Ha en trevlig helg, mvh Karin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny