Browniekaka med vit choklad valnötter och kokos

Browniekaka med vit choklad valnötter och kokos

Här ska ni få ett recept på en riktig liten goding. En ljuvlig Browniekaka med vit choklad valnötter och kokos. Så himla smarrig kaka att bjuda på till fikat. Härligt krispig topping med kokos och valnötter. Ni bara måste testa. Hade tänkt att vi skulle ha lite fredagsfika imorgon men vette tusan om det kommer finnas nån bit kvar 😉

Browniekaka med vit choklad valnötter och kokos
Browniekaka med vit choklad valnötter och kokos

Browniekaka

 • 150 g smält smör
 • 1/2 dl brun farinsocker
 • 1/2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1/2 dl kakao
 • 1 1/2 dl vetemjöl
 • 1/4 tsk salt
 • 1/4 tsk bakpulver
 • 1 dl vita chokladknappar
 • 2 dl hackade valnötter

Frosting

 • 50 g smör
 • 2 dl brun farinsocker
 • 1/2 dl honung
 • 1/2 dl vispgrädde
 • 4 dl kokosflingor
 • 2 dl hackade valnötter

Smält smöret och rör ihop det med socker, ägg och vaniljsocker. Vänd ner mjöl, kakao, salt och bakpulver och rör till en jämn smet. Rör smeten försiktigt för hand, absolut inte med elvisp då får du en riktigt tråkig och kompakt kaka smeten ska precis bara gå ihop. Vänd ner de vita chokladknapparna och häll smeten i en smord springform. Strö ut de hackade valnötterna ovanpå kakan och grädda Browniekakan i ugnen ca 16-17 minuter på 175 graders värme.

Lägg ner smör, socker, honung och grädde i en kastrull och låt det försiktigt smälta ihop till en jämn smet medans du rör i kastrullen. Ta av kastrullen från plattan och vänd ner kokosflingorna och sedan de hackade valnötterna. Häll frostingen på den gräddade kakan, bred ut den jämnt och sätt in formen i ugnen igen och grädda kakan ytterligare i ca 8 minuter. Frostingen ska börja bubbla lite. Ta då ut kakan från ugnen och låt svalna innan det är dags att avnjuta en stor bit till kaffet. Så himla gott.

För fler härliga baktips så tittar ni in på länken här!

https://www.matbubblan.se/tag/fika/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny