Räkmacka med wasabimayo

Räkmacka med wasabimayo

Det har väll inte undgått någon att det är räkmackans dag 😉 Instagram svämmar ju fullkomligt över av härliga räkmackor idag. Maken nämde de nog säkert en 4-5 gånger under gårdagen och jag misstänker starkt att han nog hade en baktanke med det 😉 Och visst fick han sin räkmacka såklart. En med min egen touch fick det bli idag. En härlig Räkmacka med wasabimayo på mina nybakta härligt luftiga tekakor. Såklart ska det vara hembakat dagen till ära 😉 Men orkar man inte baka så köp ett gott bröd det blir magiskt gott det med.

Räkmacka med wasabimayo
Räkmacka med wasabimayo
 • tekakor (gärna hembakta)
 • 1 dl god mayo
 • 1 dl philadelphia ost
 • wasabi efter tycke och smak
 • Kokt ägg
 • avokado
 • handskalade räkor
 • picklad rödlök
 • rostade sesam frön
 • sojabönor
 • Lime

Blanda ihop Philadelphia osten med mayon och smaksätt den sedan med wasabi. Justera styrkan efter din egen smak, jag älskar wasabi så jag tar gärna i lite men där gör man som man vill såklart 🙂 Bre sedan wasabiröran på brödet och lägg på skivat ägg, skivad avokado och räkor. Toppa härigheten med lite picklad rödlök, rostade sesamfrön, sojabönor och en limeskiva.

Gott eller hur?

Vill ni baka egna tekakor så använder ni detta receptet det är så himla, himla bra!

https://www.matbubblan.se/2020/10/14/hembakta-luftiga-tekakor/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny