Om ni vill ha ett riktigt härligt recept på Hembakta luftiga tekakor så är det detta ni behöver. Det enda ni behöver 😉 Så himla bra blir dem .Så luftiga, mjuka och magiskt goda. Riktiga café tekakor.

- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 3 msk flytande honung
- 2 tsk salt
- 100 g rumsvarmt smör
- 13-14 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och rör sedan ut jästen med mjölken. Tillsätt nu honung, salt, smör och vetemjöl lite i taget tils du får ihop en bra deg. Använd gärna en degmaskin och knåda degen i ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i ca 30 minuter.
Ta upp degen och kavla ut en stor platta ca 5 mm tjock och stansa nu ur tekakor i lagom storlek. Funkar fint att använda t ex en frukostskål som mått 🙂
lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt de sedan jäsa ytterligare 30 minuter innan det är dags att grädda av de i ugnen. Kör dem ca 6-7 minuter på 225 grader och precis när du tar ut plåten ur ugnen så pensla dem med vatten detta gör tekakorna sådär härligt mjuka. Låt de sedan svalna på galler.
Ät och njut!
För fler tips på hembakat bröd så kikar ni här!
Pingback: Räkmacka med wasabimayo - Matbubblan - räkmackans dag