Minestronesoppa med vermicelli

Minestronesoppa med vermicelli

Igår såg jag att en av mina instakompisar gjort en Minestronesoppa och jag blev så himla sugen så det fick bli en variant även här hemma hos oss ikväll. Som alltid åker det ner lite av det som finns hemma och behöver göras av med så här har ni recept på min Minestronesoppa med vermicelli så himla gott med en mättande soppa såhär en kylig höstkväll.

Minestronesoppa med vermicelli
Minestronesoppa med vermicelli
 • 500 g nötfärs
 • 1 gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1/2 zucchini
 • 2 morötter
 • 1 röd paprika
 • 1 dl kokta gröna linser
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 st grönsaksbuljongtärningar
 • 400 g krossade tomater
 • 1 dl chilisås
 • 1 1/2 liter vatten
 • 2 dl vermicelli
 • salt och peppar
 • persilja

Hacka lök och vitlök och skär de andra grönsakerna i mindre tärningar. fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull. Tillsätt nötfärsen och bryn den. Fräs med tomatpurén någon minut. Tillsätt grönsakerna och linserna och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt nu vatten, krossade tomater, chilisås och grönsaksbuljong tärningarna och låt allt koka upp och puttra 5-6 minuter. Tillsätt sedan vermicellin och låt den koka klart i soppan. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja.

Servera soppan med en klick creme fraiche, mer hackad persilja och ett gott bröd.

För fler smarriga sopprecept så klicka in på länken här!

https://www.matbubblan.se/tag/soppa/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny