Rawfood Morotskaka

Rawfood Morotskaka

Ett lite nyttigare recept på morotskaka har ni här. Denna otroligt saftiga och goda Rawfood Morotskaka måste ni testa om ni är sugna på en lite nyttigare fika. Förvara dem i frysen tills ni blir fikasugna och ta fram en stund innan servering.

Rawfood Morotskaka
Rawfood Morotskaka
  • 2 dl Valnötter
  • 2 dl Dadlar
  • 1,5 dl riven kokos
  • 3 st morötter
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 krm salt

Mixa valnötterna och dadlarna och finriv morötterna. Blanda ihop med de övriga ingredienserna och tryck ut smeten i en muffinsplåt eller i muffinsformar. Ställ in i frysen

Frosting

  • 2 dl Cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
  • 2 msk Honung
  • 0,5 dl mandelmjölk
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 st lime
  • Kanel
  • Rivet limeskal

Lägg ner de blötlagda cashewnötterna i en mixer tillsammans med honung och mandelmjölk, mixa allting krämigt och tillsätt sedan vaniljpulver och rivet skal från 2 st lime mixa lite till.

Ta ut muffinsplåten från frysen och bred på frostingen. Avsluta med att strö över lite kanel och rivet limeskal. Ställ in i frysen igen i 2-3 timmar.

Ta ut plåten och lossa kakorna ur formen. Låt de tina innan servering.

Förvara dem i frysen.

Fler fikatips? Kika här.

https://www.matbubblan.se/tag/fika/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny