Ett lite nyttigare recept på morotskaka har ni här. Denna otroligt saftiga och goda Rawfood Morotskaka måste ni testa om ni är sugna på en lite nyttigare fika. Förvara dem i frysen tills ni blir fikasugna och ta fram en stund innan servering.

- 2 dl Valnötter
- 2 dl Dadlar
- 1,5 dl riven kokos
- 3 st morötter
- 1 msk kanel
- 2 tsk färsk riven ingefära
- 0,5 tsk kardemumma
- 1 krm salt
Mixa valnötterna och dadlarna och finriv morötterna. Blanda ihop med de övriga ingredienserna och tryck ut smeten i en muffinsplåt eller i muffinsformar. Ställ in i frysen
Frosting
- 2 dl Cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
- 2 msk Honung
- 0,5 dl mandelmjölk
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 st lime
- Kanel
- Rivet limeskal
Lägg ner de blötlagda cashewnötterna i en mixer tillsammans med honung och mandelmjölk, mixa allting krämigt och tillsätt sedan vaniljpulver och rivet skal från 2 st lime mixa lite till.
Ta ut muffinsplåten från frysen och bred på frostingen. Avsluta med att strö över lite kanel och rivet limeskal. Ställ in i frysen igen i 2-3 timmar.
Ta ut plåten och lossa kakorna ur formen. Låt de tina innan servering.
Förvara dem i frysen.
Fler fikatips? Kika här.