Kategorier

Hawaiian Rolls

Ni bara måste testa dessa helt ljuvlig fluffiga och lite söta brytbrödet Hawaiian Rolls. Bakat på Ananasjuice och en liten ton av vanilj. Så himla smarrigt.

Hawaiian Rolls
Hawaiian Rolls
  • 0,5 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Torrjäst
  • 2 msk Vatten

Blanda ihop alla ingredienserna till fördegen och låt den vila ca 20 minuter så jäsprocessen kommer igång lite.

  • 1 dl rumsvarm ananasjuice
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 50 g farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula (spar äggvitan till pensling)
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk Potatismjöl
  • 1,5 tsk Salt
  • 1 krm vaniljpulver

Tillsätt ingredienserna till fördegen och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i en degblandare. Låt sedan degen jäsa i ca 2 timmar under bakduk.

Smörj en bakform och dela degen i 15 st lika stora delar och rulla till bollar. Lägg de tätt ihop i formen och låt jäsa ytterligare 1 timme.

Mixa äggvitan som du sparade ihop med 1 msk vatten och pensla brödet. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter!

Fler brödrecept hittar ni här

https://www.matbubblan.se/tag/brod/

Tags:

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.