Kategorier

Rabarberfrallor med Surdeg

Rabarbern i våran trädgård växer helt galet bra. Bästa tiden nu för den och det finns så mycket roligt att hitta på med just rabarber. Testa dessa härliga Rabarberfrallor med Surdeg. Tar lite tid inte på grund av mycket arbete dom är superenkla men det är lång jästid då det är surdeg men det är så väl värt väntan 🙂 Jag har alltid en aktiv surdegsgrund i kylen tills andan faller på för surdegsbakning.

Rabarberfrallor med Surdeg
Rabarberfrallor med Surdeg

Fördeg

  • 300g Surdegsgrund
  • 150 g vetemjöl
  • 150 g ljummet vatten

Blanda ihop surdegsgrunden med vetemjöl och vatten i en skål. Plasta in och låt den stå framme i rumstemperatur i minst 6 timmar.

  • Fördegen
  • 750 g vetemjöl
  • 4,5 dl vatten
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 dl sirap
  • 200 g skivad rabarber

Häll ner fördegen i en degblandare tillsammans med vatten, salt och sirap. Tillsätt vetemjölet lite i taget och knåda degen i ca 10 minuter, sista minuten vänder du ner de skivade rabarberna.

Häll upp degen i t ex en smord plastlåda och plasta in. Låt nu degen jäsa i kylen över natten. På morgonen tar du fram lådan och stjälper upp degen på bänken och skär ut frallor med hjälp av en degskrapa. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa framme i rumstemperatur ca 1,5 timme. Grädda sedan frallorna i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.

Låt svalna på galler, är och njut!

Rabarberfrallor med Surdeg

Se till att alltid ha en en aktiv surdegsgrund i kylen finns massor med recept på nätet som t ex det här

https://www.koket.se/den-franske-bagaren/sebastien-boudet/starta-en-surdeg/

Fler brödrecept hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/brod/

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.