Passar på att använda rabarberna som växer och frodas ordentligt i trädgården nu. Bakade denna ljuvliga Fläderkaka med Mandelmassa Rabarber och Hallon till söndagsfikat idag. Den är lika god kall som den är eller lite ljummen tillsammans med med en kula vaniljglass till.
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g riven mandelmassa
- 150 g smält smör
- 1,5 dl outspädd flädersaft
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 150 g hallon
- 150 g skivade rabarber
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker så det blir krämigt. Vänd sedan ner mandelmassan, det smälta smöret och flädersaften i äggsmeten och vispa snabbt ihop det. Blanda i en annan bunke ihop vetemjöl, bakpulver och salt och vänd sedan in det i smeten.
Smörj och mjöla en sockerkaksform. Varva sedan smeten i formen tillsammans med hallon och de skivade rabarberna.
Grädda formen i ugnen i ca 50-60 minuter på 175 grader.
Ta ut formen ur ugnen och låt kakan svalna i formen i ca 15 minuter innan du vänder upp den och låter den svalna på galler.
Pudra sedan florsocker över kakan och servera med lite vispad grädde eller vaniljglass. Eller ät den precis som den är.
Fler smarriga fikatips hittar ni här!