Honungsglaserade Chicken Wings

Honungsglaserade Chicken Wings

Kladdigaste fingermaten är väll ändå den godaste? Precis som dessa Honungsglaserade Chicken Wings. Enkelt och väldigt gott. Bara marinera kycklingen och koka ihop en härlig glaze med honung, soja och risvinäger. Pensla och baka av i ugnen.

Honungsglaserade Chicken Wings
Honungsglaserade Chicken Wings
  • 1kg Kycklingvingar

Marinad

  • 1 msk Japansk Soja
  • 0,5 msk Sesamolja
  • 1 Salladslök
  • 0,5 dl Risvinäger
  • 2 cm Riven ingefära
  • Svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingen och låt den sedan ligga och vila i marinaden i minst 30 minuter, gärna längre.

Glaze

  • 3 msk Honung
  • 2 msk Japansk Soja
  • 1 msk Mirin
  • 1 msk Risvinäger
  • Rostade sesamfrön
  • Salladslök

Blanda alla ingredienserna i en kastrull och värm upp tills glazen tjocknar något.

Ta upp kycklingvingarna ur marinaden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka av kycklingen i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Ta sedan ut plåten och pensla på hälften av honungs glazen. Sätt sedan in plåten i ugnen igen i 10 minuter. Ta ut kycklingen och pensla nu på det resterande av glazen och baka av kycklingen i ugnen ytterligare i 10-12 minuter. Ta sedan ut kycklingen och toppa med rostade sesamfrön och salladslök innan serveringen.

Fler goda recept med kyckling hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/kyckling/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny