Favvorit drinken funkar utmärkt i kakform också. Helt underbar är denna lilla ljuvliga småkaka med smak av ananas, kokos och Malibu rom. Piña Colada Kakor it is! Sätt igång och baka dem nu det blir succé 😉
- 150 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk Malibu
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 4,5 dl vetemjöl
- Ananasmarmelad
Jag använde min Piña Colada marmelad men det går såklart lika bra med en burk köpt ananasmarmelad.
- 2 dl Florsocker
- 4 tsk Malibu
- strössel eller kokosflingor
Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt Malibu och vaniljsocker och vispa lite till. Tillsätt sedan vetemjölet, lite i taget tills du får en smidig deg.
Dela upp degen i 24 st lika stora delar och rulla delarna till kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten grop i varje kaka och fyll upp gropen med ananasmarmeladen. Grädda sedan kakorna 10-12 minuter på 175 grader i ugnen. Ta ut plåten från ugnen och låt kakorna svalna.
Blanda ihop glasyren och ringla den över Piña Colada Kakorna och strö sedan över lite strössel eller alternativt kokosflingor. Låt sedan glasyren stelna. Ät och njut av dina ljuvliga Piña Colada Kakor.
Vill ni ha fler smarriga tips på småkakor?