Kategorier

Churros med chokladsås

Churros alltså! Har ni testat det? Så himla gott. Och jätte enkelt att göra hemma själv i dessa tider då vi inte ska röra oss så mycket ute bland varandra. Den inbokade semesterresan till Spanien i sommar känns bara längre och längre bort och får nog skjutas upp till senare och vi får nog ställa oss in på att semestra i Sverige i sommar istället. Men Sverige är ju faktiskt fantastiskt speciellt på sommaren och det finns många vackra smultronställen i detta avlånga land. Men Hey, även om vi inte kan komma till Spanien så kan ju Spanien komma till oss och vi kan drömma oss dit och låtsas tt vi sitter på nåt mysigt café i solen medans vi mumsar på dessa underbara Churros med chokladsås.

Churros med chokladsås
Churros med chokladsås
 • 3 dl vatten
 • 125 g smör
 • 1 msk socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 0,5 tsk salt
 • 3 dl mjöl
 • 3 ägg
 • Rapsolja att fritera i
 • 1,5 dl strösocker
 • 2 tsk kanel

Lägg ner smör, vatten salt, socker och vaniljsocker i en kastrull och låt allting koka upp. Häll nu ner mjölet och vispa ordentligt tills degen släpper från kanterna på kastrullen. Ta av den från värmen och vispa ner ett ägg i taget med hjälp av en elvisp. Häll över degen i en spritspåse med en ganska stor stjärntyll.

Värm upp olja i en stekpanna och spritsa ut lagom stora längder i oljan, jag använde en sax till hjälp och klippte av mina churros. Fritera dem några minuter tills de blir härligt gyllenbruna. Låt de rinna av på hushållspapper.

Blanda ihop socker och kanel på en djup tallrik och vänd sedan dina churros i blandningen.

Servera dem med en god chokladsås

Chokladsås

 • 100 g mörk choklad
 • 1 dl vispgrädde

Hacka chokladen fint och lägg ner den i en skål. Värm upp grädden i en kastrull och slå den varma grädden över chokladen. Låt den stå några minuter sen är det bara att röra ihop den till en härligt krämig chokladsås att doppa dina churros i.

Här hittar ni fler tips på smarriga bakverk

https://www.matbubblan.se/tag/bakverk/

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.