Kategorier

Parmesanpotatis med tryffeldipp

Jag älskar potatis i alla dess former. Så himla bra och användbar råvara. Nu längtar man ju såklart till färskpotatis säsongen men till dess passa på att göra dessa smarriga potatisklyftor på affärernas gammelpotatis. En fast sort passar bäst till detta receptet på Parmesanpotatis med tryffeldipp.

Parmesanpotatis med tryffeldipp
Parmesanpotatis med tryffeldipp

  • 1 kg potatis av fast sort
  • salt,peppar
  • olivolja
  • 1 dl riven parmesan
  • hackad persilja

Tvätta potatisen men behåll skalet på, skär potatisarna i klyftor och lägg dem i en bunke. Salta och peppra och häll ner en skvätt olivolja och blanda runt allting.

Placera nu ut potatisklyftorna en och en på en plåt med bakplåtspapper med skalet neddåt. Sätt in dem i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter tills potatisen är krispig men mjuk på insidan. Ta ut plåten från ugen och riv över parmesan ost och toppa med hackad persilja.

Tryffeldipp

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 krm salt
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 msk hackad färsk timjan

Blanda ihop creme fraiche med finriven parmesan och salt. Smaka av med tryffelolja, lite i taget tills du är nöjd med tryffelsmaken. Hacka upp färsk timjan och vänd ner i tryffeldippen.

Servera potatisklyftorna med tryffeldippen som snacks eller som tillbehör till grillmiddagen. Ljuvligt gott.

Fler smarriga recept hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/middag/

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.