Kategorier

Krämig pasta med halstrade pilgrimsmusslor

Skaldjur är en riktig favorit här hemma hos oss och något som vi frossar i ganska ofta i alla dess former. Detta receptet på Krämig pasta med halstrade pilgrimsmusslor bara måste ni testa. Så Ljuvligt gott. Så älskar man pasta och skaldjur så är detta ett måste recept.

Krämig pasta med halstrade pilgrimsmusslor
Krämig pasta med halstrade pilgrimsmusslor
 • 5oo g Spagetti
 • 400 g pilgrimsmusslor
 • 4 tsk olivolja
 • salt och svartpeppar
 • 4 st vitlöksklyftor
 • 0,5 tsk chiliflakes
 • 2,5 dl vitt torrt vin
 • 4 dl grädde
 • 3 tsk pressad citron
 • Hackad persilja
 • Citron

Koka pastan och låt den rinna av, spara lite av pastavattnet att reda såsen med. Krydda pilgrimsmusslorna på båda sidor med salt och malen svartpeppar. Fräs dem sedan snabbt i en het stekpanna nån minut på vardera sida så de får en härlig gyllen yta. Dra av pannan från värmen och ta upp pilgrimsmusslorna ur stekpannan och lägg de åt sidan. Hacka upp vitlöksklyftorna och fräs de i samma panna som du använt till musslorna tillsammans med chiliflaksen. Tillsätt sedan vinet, grädden samt pressad citron. Låt koka ihop ett par minuter och tillsätt lite av pastavattnet. Vänd sedan ner spagettin i såsen och blanda runt ordentligt. Ta av pannan från spisen och toppa med de halstrade pilgrimsmusslorna, hackad persilja och citronskivor.

Servera genast!

Sugen på fler recept med skaldjur? KIka här!

https://www.matbubblan.se/tag/skaldjur/

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.