Vitlöksbröd med Mozzarella

Vitlöksbröd med Mozzarella

En del vitlöksbröd är ju faktiskt lite godare än andra, detta Vitlöksbröd med Mozzarella t ex. Det är makalöst gott och gör man det en gång kommer man aldrig mera vilja göra något annat vitlöksbröd 😉 Vanligt vitlöksbröd är ju himla gott det men tänk er en massa härlig smält mozzarella ovanpå också. Ja ni fattar 😉 Hur enkelt som helst också!

Vitlöksbröd med Mozzarella
Vitlöksbröd med Mozzarella
  • 1 limpa italienskt lantbröd
  • 125 g smör
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 msk hackad persilja
  • 4 dl Mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader. Dela limpan i två delar på längden och lägg dem med den skurna sidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda ner den hackade persiljan. Pensla nu bröden med smöret men spara lite av smöret. Pudra sedan på vitlökspulvret och ta en bit folie ark som du täcker över bröden. Sätt in plåten i ugnen och grädda i 10 minuter. Ta ut plåten och ta bort folie arket och toppa nu bröden med mozzarellan. Sätt in brödet i ugnen igen i ca 5-6 minuter tills osten smällt och är härligt gyllenbrun. Ta ut plåten från ugnen och pensla nu bröden med det smöret som du sparade .

Voila! Världens godaste vitlöksbröd tänk er detta till grillmiddagen va? Mums!

Fler recept på bröd hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/brod/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny