Kategorier

Varmrökt laxsallad på surdegsknäcke

Idag tog vi en sväng till Arboga och gick milen runt sjön Tjurlången. Så himla härligt. Lunchen gjorde jag klar i morse innan vi åkte och tog med. Vi satt längs vattnet i vårsolen och avnjöt en såå god Varmrökt laxsallad på surdegsknäcke. Perfekt utfyktsmat. Vill ni ha receptet? Såklart ni vill;-)

Varmrökt laxsallad på Surdegsknäcke
Varmrökt laxsallad på Surdegsknäcke
  • 200 g Färskost
  • 1 citron
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 200 g kokt kall potatis
  • 200 g varmrökt lax
  • salt och peppar
  • Surdegsknäcke
  • hackad gräslök
  • citronklyftor

Riv skalet på citronen och blanda ner det i färskosten, pressa ner ena halvan av citronen, tillsätt dijonsenap, hackad gräslök, salt och peppar. Vänd försiktigt ner den kokta potatisen och laxen. Smaka av med mer salt och peppar vid behov.

Lägg en klick laxröra på en bit surdegsknäcke och toppa med hackad gräslök och citron!

Varmrökt laxsallad på Surdegsknäcke

Perfekt utflyksmat, bara att packa ned laxröran ett paket knäckebröd, gräslök och citron så har ni världens lyxlunch att avnjuta på utflykten eller picknicken. Funkar ju även att servera detta som tilltugg och snittar.

Älskar verkligen att vistas ute i naturen och friska luften. Sverige är ju magiskt speciellt på våren och sommaren och det finns så många vackra platser, sjöar, naturreservat, vandringsleder mm att besöka. Ut och tanka energi med er och hitta era smultronställen. Dom behöver vi mer än någonsin nu!

Kram på er!

Tjurlången, Arboga
Tjurlången, Arboga

Fler smarriga recept hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/middag/

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.