Kategorier

Strösselkakor med vit choklad

Vem gillar inte småkakor? Himla roligt att baka dem också. Dessa godingar alltså! Så söt och mumsig småkaka är dessa ljuvliga Strösselkakor med vit choklad. Barnsligt sött och gott! Perfekt till barnkalaset, de vuxna gästerna kommer nog även de att go bananas på dessa godingar 😉 Så fina att titta på och sen när man upptäcker den hemliga gömman med vit choklad innuti OMG!!! Magiskt!

Strösselkakor med vit choklad
Strösselkakor med vit choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strössel
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl strössel

Blanda samman ingredienserna till degen och knåda ihop en smidig deg. Dela degen i 12 lika stora bitar och rulla till bollar. Bryt den vita chokladen i 12 st bitar som får plats att gömma i kakan. Tryck in en chokladbit i varje boll så den täcks av degen, platta till kakan något och doppa sedan kakorna i strössel och tryck till lite så strösslet fastnar. Placera sedan kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ugnen i ca 15 minuter på 175 graders värme, Låt kakorna svalna!

Strösselkakor med vit choklad

Ät och njut! Funkar utmärkt att frysa också!

Fler smarriga tips på småkakor hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/smakakor/

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.