Kategorier

Tyska Bretzels

Tyska Bretzels, Pretzels eller Salta kringlor. Kärt barn har många namn 😉 Dessa är såå goda till ett glas öl eller två. Har ni inte ätit Bretzels så har ni missat nåt.

Tyska Bretzels
Tyska Bretzels
  • 25 g jäst
  • 3 dl rumstempererat vatten
  • 1,5 msk brunt farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 450 g vetemjöl
  • 1,5 liter vatten
  • 3 msk bikarbonat
  • 1 ägg, Uppvispat
  • Grovsalt

Lös upp jästen i vattnet i en bunke och tillsätt farinsocker och salt och sedan vetemjölet. Knåda gärna degen i en degblandare ca 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.

Dela upp degen i 10 delar och rulla ut degen och forma kringlor. Tryck till ändarna ordentligt.

Låt kringlorna jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk. Under tiden kokar du upp vatten i en djup stekpanna och tillsätter bikarbonaten. Sjud sedan kringlorna i vattnet ca 30 sekunder per kringla. Låt de rinna av på galler och sedan vila ca 10 minuter innan du penslar kringlorna med uppvispat ägg och sedan toppar dem med grovsalt. Grädda dina Bretzels i ugnen på 225 grader ca 10-12 minuter!

Låt de svalna lite medans du häller upp en kall öl 😉

Ät och njut!

Fler tips på tilltugg till ölen eller drinken hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/tilltugg/

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.