Kategorier

Majskakor med rökt lax-wasabiröra

Detta receptet på Majskakor med rökt lax-wasabiröra är gudomligt gott. Ett perfekt lyxmellis när man är sugen på det lilla extra. Passar även fint ihop med ett glas bubbel som välkomnande till middagsbjudningen. Eller bara till dig själv i soffan en fredagkväll efter en hård vecka på jobbet 😉 Så gott så man kan faktiskt äta dessa precis när man vill 🙂

Majskakor med rökt lax-wasabiröra
Majskakor med rökt lax-wasabiröra
  • 200 g Färskost
  • 0,5 msk wasabi
  • 1 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 0,5 dl salladslök
  • 150 g kallrökt lax
  • 5 st majskakor chiafö & havssalt
  • flingsalt
  • rostade sesamfön

Börja med att skiva salladslöken och hacka upp den inlagda ingefäran. Blanda ut färskosten med wasabi och vänd ner salladslök (spara lite lök till garnering) och ingefäran. Hacka upp den rökta laxen och vänd ner den i färskoströran. Lägg ut majskakor på ett fat och lägg en klick av laxröran på dem. Toppa sedan med en nypa flingsalt, salladslök och rostade sesamfrön.

Så grymt gott detta!

Majskakor med rökt lax-wasabiröra

Fler goda tilltugg hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/tag/tilltugg/

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.