Soup´n Crackers

Soup´n Crackers

Soup´n Crackers. Soppa och salta kex. Det åt vi till middag ikväll. Riktigt bra snabbmiddag också. Jag gjorde en enkel tomatsoppa med ton av nejlika och färsk basilika. Toppade den med vispad Philadelphia och creme fraiche och såklart krossade salta kex! Super enkelt och väldigt gott. Vill ni ha den helt vegetarisk så byter ni bara ut kycklingfonden mot grönsaksfond istället. Den funkar ju även som vegansk om man kör med tex havrefraiche istället för philadelphiavispet , bra va? 🙂

Soup´n Crackers
Soup´n Crackers
 • 800 g krossade tomater
 • 1 gul lök
 • 1 msk tomatpuré
 • 4 st nejlikor
 • 5 dl vatten
 • 2 msk kycklingfond
 • 1 kruka Färsk basilika
 • 1 nypa socker
 • salt, peppar
 • balsamvinäger
 • 1dl creme fraiche
 • 100 g Philadelphia
 • Salta kex

Hacka den gula löken och fräs den i en gryta i lite olja, tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med någon minut. Häll ner de krossade tomaterna, vatten, nejlikorna och kycklingfonden. Låt allt koka upp och sedan sjuda under lock i ca 25 minuter. Fiska upp nejlikorna ur grytan och mixa soppan med en stavmixer. Hacka upp den färska basilikan och vänd ner den i soppan. Smaksätt sedan med lite socker, salt, peppar och en liten skvätt balsamvinäger.

Lägg ner Philadelphia och creme fraiche i en bunke och vispa upp det krämig med en elvisp.

Servera soppan med en klick philadelphiavisp och lite krossade salta kex.

Såå gott!

Fler middagstips hittar ni här

https://www.matbubblan.se/tag/middag/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top
Meny