Kategorier

Kolagrottspaj

Follow my blog with Bloglovin

Ja ni hör ju bara på namnet hur oemotståndligt gott det här är 😉 Kolagrottspaj lixom mums! Fick idén från bästa Jennys matblogg som har en variant med hallongrottor, ni vet den populära småkakan som alltid bakades till barndommens födelsedagskalas och nog var lika populär då som nu. Så älskar ni hallongrottor så baka Jennys mumsiga hallongrottspaj eller så gör ni denna variant med dulche de leche båda är barnsligt goda. Jag serverade min Kolagrottspaj med en philadelphiakräm och färska bär men det passar minst lika bra med lite vispad grädde eller varför inte vaniljglass.

Kolagrottspaj
Kolagrottspaj
 • 200 g rumsvarmt smör
 • 1 dl rörsocker
 • 4 dl vetemjöl
 • 1,5 dl mandelmjöl
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 dl dulche de leche

Knåda ihop alla ingredienserna utom dulche de leche krämen till en smidig deg. Rulla kulor av degen och placera ut dem med lite mellanrum emellan i en rund springform med bakplåtspapper fastklämt i botten. Tryck ett litet hål i varje boll och fyll upp med lite dulche de leche. Grädda sedan Kolagrottspajen i ugnen på 200 grader i ca 17-18 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna.

Kolagrottspaj
 • 50 g choklad (jag tog mörk choklad men välj det du gillar bäst)
 • Flingsalt

Smält chokladen över vattenbad och klicka sedan försiktigt ut den över varje kolafyllning på pajen och strö lite flingsalt över. Låt chokladen stelna innan servering.

Philadelphiakräm

 • 4 dl vispgrädde
 • 150 g Philadelphia
 • 3 msk florsocker
 • 1 tsk vaniljsocker

Blanda Philadelphiaosten med florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i färskostkrämen, lite i taget och blanda försiktigt ihop philadelphiakrämen.

Servera Kolagrottspajen med philadelphiakrämen och lite valfria färska bär! Denna paj är såå god och en riktigt trevlig hybrid av både småkaka och paj. För alla småkaks fantaster måste ju detta vara den ultimata fikapajen 😉

För fler fikatips kika här!

https://www.matbubblan.se/tag/fika/

Kolagrottspaj

Follow my blog with Bloglovin

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.