Kategorier

Teriyakilax med Quinoaris och Gochujangmayo

Alltså denna söndagsmiddag! Så galet gott. Teriyakilax med Quinoaris och Gochujangmayo som jag serverade med en asiatisk gurksallad. Hade tänkt köra laxen på grillen men jag bangade på grund av stormen utanför haha så den fick gå i ugnen istället. Men är det grillväder så passa på och köra den där istället.

Teriyakilax med Quinoaris och Gochujangmayo
Teriyakilax med Quinoaris och Gochujangmayo
 • 1 laxsida
 • salt
 • 2 dl Santa maria teryaki sesamolja
 • 2 st lime
 • sesamfrön
 • gräslök
Teriyakilax
Teriyakilax

Lägg laxen på en bit folie på en ugnsplåt och bygg upp folie arket runt fisken som en liten båt så rinner inte marinaden ut i ugnen. Salta laxen och pensla den med teryakisåsen. Strö sesamfrön över fisken och skiva upp limen och lägg sedan skivorna över laxen. Kör sedan laxen i ugnen i 170 grader i ca 20 minuter eller tills den är klar jag körde min till 54 grader det är så jag vill ha min lax då är den perfekt! 🙂 Ta sedan ut laxen från ugnen och strö över hackad gräslök.

Quinoaris

 • 3 dl basmatiris
 • 1,5 dl röd quinoa
 • ca 8 dl vatten salt

Tvätta och skölj riset i vatten. Koka sedan upp det tillsammans med quinoan, salt och vatten och låt det koka i ca 15 minuter eller tills allt vatten kokat in. Låt riset stå och ånga av minst 10 minuter innan servering

Gochujangmayo

 • 2 dl majonäs
 • 1 msk gochujang
 • 1 msk pressad lime
 • 1 tsk sesamolja

Banda ihop alla ingredienserna till mayon och ställ kallt en stund.

Servera laxen tillsammans med Quinoariset, gochujangmayon och en asiatisk gurksallad.

Recept på gurksalladen hittar ni här!

https://www.matbubblan.se/2020/04/12/asiatisk-gurksallad/

Smaklig måltid!

Tags:, ,

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.