Kategorier

Kolabollar

Magiskt goda Kolabollar som kommer göra succé hos både stora och små och ett trevligt alternativ till den klassiska chokladbollen! En riktig färgklick blir det också om ni rullar dem i färggrant strössel. Kul projekt att göra med barnen nu under påsklovet kanske 🙂

Kolabollar
Kolabollar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 4 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kakao
  • 1 nypa salt
  • 4 msk dulche de leche

  • Strössel

Börja med att mixa havregrynen lite i en matberedare eller mixer. Blanda sedan ihop havregrynen tillsammans med de övriga ingredienserna. Ställ smeten i kylen en stund så den blir riktigt kall då går det lättare att rulla till bollar.

Ta fram smeten ur kylen och forma och rulla till 12 st bollar som du sedan rullar i valfritt strössel jag tog karamell strössel denna gång för jag ville ha lite färg nu när det snart är påsk och allt 😉 Blir ju en riktig färgklick på fikabordet, men det är väldigt gott även med chokladströssel eller kanske lite hackade nötter 🙂 Förvara kolabollarna i kylen eller ät upp dom allihopa 🙂 Riktigt barnsligt gott!

Kolabollar

Vad är ett måste för påskfika hos er? Eller ska ni baka nåt nytt spännande recept kanske?

Här hittar ni lite mer fikatips från mig!

https://www.matbubblan.se/tag/fika/

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.